A tavalyi kerek szülinapomra kapott élmény étterem ajándékot idén sikerült beváltani egy csodás helyen, remek időben.
Igyekeztem számomra is komfortos, kényelmes helyet választani, szerettem volna elkerülni a feszengést, kényszeres viselkedést ami az ilyen gourman éttermekben elfogna.
Az étlap szűkre volt ugyan szabva, de legalább nem kellett sokat gondolkozni a választáson és így mindent meg is tudtunk kóstolni.
Üdvözlő falat: izgalmas kelt tészták (mákos, kapros, kovászos) egy csepp bruschetta-val és máris beindul az étvágygerjesztés ...
Az étterem ajándéka: apró, lezárt üvegben cukkinifőzelék egy kis kecskesajttal, amint nyitod már füstöl is, aztán kanalazod a hosszan nyúló zöldségcsíkokat, a növény virágával együtt, hideg, új és egyszerre meglepően finom!
Előétel: egyik tányéron dödölle, másikon tojásos nokedli újragondolva. A hagyományos ízvilágot megtaláltam, de anyai nagyanyám sokáig kereste volna a számára jól ismert ételeket a tányéron. Újrakomponálva, harmóniában minden elem.
Főétel: komponálás mesterfokon, óriási tányér, apró részletek, krémek, habok, magok .... az összhatás tökéletes! Bőrén sült pisztráng és szarvas gombával. Úristen, az a céklahab! .... hmmm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése